Zwemschool Calluna


Leren zwemmen is leuk bij zwemschool Calluna!

Zwemschool Calluna wil de kinderen snel vertrouwd laten worden met het water, de groep en de zwemonderwijzer. Een kind leert immers het beste in een fijne vertrouwde omgeving.

Op een speelse manier leert uw kind om vertrouwd te raken en zich veilig te voelen in en om het water. Wanneer dat gevoel bereikt is wordt er begonnen met het eigen maken van de verschillende vaardigheden en zwemslagen. Dit gebeurd allemaal in kleine groepen van ongeveer tien kinderen.

Kinderen leren van elkaar, door naar elkaar te kijken, elkaar na te doen en elkaar te helpen. Daarom leren kinderen bij zwemschool Calluna samen zwemmen. Soms voeren zij individueel een opdracht uit, andere momenten wordt er in kleine groepjes gewerkt of er wordt met het hele groepje geoefend.

Het leren zwemmen is een wisselwerking

Het leren zwemmen is een wisselwerking tussen kind, ouder/verzorger en zwemonderwijzer. Het leren zwemmen vraagt tijd en aandacht, ook van de ouder/verzorger. Dit kan op een speelse manier om een kind zich vrij en prettig te laten voelen in het water. Lekker spelen en ravotten en samen van de waterglijbaan gaan. Tussendoor kunt u de oefeningen uit de zwemles herhalen, waardoor uw kind blijft oefenen met de zwemtechnieken.

Bij zwemschool Calluna heeft u daarom als ouder/verzorger invloed op de duur van het zwemlestraject:

  • Door te oefenen tijdens de recreatieve zwemuren. Alle zwemleskinderen bij Calluna krijgen een gratis zwemabonnement op hun lespas. Vanaf het moment van inschrijven kan hier direct gebruik gemaakt van worden. De begeleidende ouder/verzorger betaalt wel entreekosten.
  • U kunt samen met uw kind deelnemen aan het Van Tips tot Tops oefenuurtje. (vanaf de gele groep)

Van Tips tot Tops oefenuurtje

Als extra ondersteuning voor het aanleren van de verschillende zwemslagen, biedt zwemschool Calluna de ouders/verzorgers de mogelijkheid om gebruik te maken van de kennis van de zwemonderwijzers.

Op vrijdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur (vanaf de oranje groep), op zaterdagmiddag van 12.30 uur tot 13.30 uur (vanaf de gele groep) en op zondag ochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur (vanaf gele groep) kunt u samen met uw kind oefenen.  De zwemonderwijzer geeft u tips die leiden tot tops.

Oudermeezwemles

Voor iedere vakantieperiode van minimaal één week wordt één ouder/verzorger uitgenodigd om met hun kind mee te zwemmen. Enerzijds om te ervaren welke aanwijzingen de zwemonderwijzer  geeft en hoe uw kind daar mee omgaat, anderzijds om tips mee te krijgen om met uw kind in de komende vakantieperiode te oefenen. Zo kunnen zowel de ouders/verzorgers als de zwemonderwijzer op dezelfde manier met de oefenstof bezig zijn. Tijdens de meezwemlessen is het niet toegestaan om andere kinderen mee de zwemzaal in te nemen.

Wist u dat

  • Elke zwemles 40 minuten duurt en in groepen van ±10 kinderen plaatsvindt.
  • Uw kind een wit naamstripje krijgt die op de voorkant van de zwemkleding moet.
  • U altijd bij de receptie een nieuw naamstripje kan halen als de oude versleten is.
  • Uw kind bij ziekte voor aanvang van de les afgemeld moet worden.
  • Alle zwemlessen vervallen tijdens de reguliere basisschoolvakanties in Ermelo.
  • D.m.v. de nieuwsbrief, site en informatie bij de balie, u van belangrijk nieuws op de hoogte wordt gebracht.

Kosten

Zwemschool Calluna biedt verschillende zwemlesabonnementen aan. Op de website is hier alles over te vinden en kunt u de kosten per abonnement bekijken. U kunt uw kind inschrijven bij de receptie van Calluna. Wanneer uw kind wordt ingeschreven voor de zwemles dient u eenmalig €5,00 borg te betalen voor de zwemlespas, naast €10,70 inschrijfgeld.

Tijdens de vakanties is het mogelijk dat er extra lessen aangeboden worden. Deze lessen vallen buiten de reguliere betalingsregelingen en worden altijd apart betaald. Voor meer informatie kunt u de website in de gaten houden.

Niveaugroepen

De kinderen doorlopen individueel verschillende niveaugroepen.  Deze groepen hebben een eigen kleurcode.  Alle kinderen krijgen bij de kassa een polsbandje met de kleur van hun zwemniveau, zodat duidelijk is dat elk kind bij zijn/haar eigen kleur zwemt.

Wit

Uw kind start bij de witte groepen in het instructiebad om helemaal watervrij te worden. Uw kind leert om in het water te spelen, zich voort te bewegen, vallen en opstaan, drijven en uit drijven. Daarnaast leert het begrippen die tijdens het verdere zwemlestraject gebruikt worden.
Elke zwemles zwemmen de kinderen met een shirt met lange mouw aan.

Geel

Deze groep zwemt net als de witte groep in het instructiebad, maar dan in het diepere gedeelte. Uw kind leert in deze groep de rugslag- en de borstcrawl zwemmen. In het instructiebad wordt geoefend met drijven en draaien van buik naar rug en van rug naar buik. Het onderwater zwemmen wordt hier ook geoefend door middel van het witte duikscherm.
Elke zwemles zwemmen de kinderen met een shirt met lange mouw aan.

Oranje

Uw kind gaat in deze groep zwemmen in het grote bad op de beweegbare vloer. Uw kind leert de schoolslag en de rugcrawl zwemmen. Ze gaan hier leren draaien om de breedte as van schoolslag naar rugslag en vice versa. De kinderen springen van de hoge kant in het water en gaan met het hoofd onder water. Het gele duikscherm wordt gebruikt voor onderwater oriëntatie.
Elke zwemles zwemmen de kinderen met een shirt met lange mouw en lange broek aan.

Zwart

In deze groep wordt er gezwommen in het recreatiebad. Er worden voornamelijk lange banen gezwommen om conditie op te bouwen. De afstanden van borst- en rugcrawl worden langer. Het duikscherm ligt in dit niveau dieper in het water. Watertrappen wordt ook aangeleerd. Als uw kind bijna zover is om de overgang naar het diepe bad te maken zal er af en toe geoefend worden in dieper water. Bij deze groep starten de kinderen elke zwemles met een shirt met lange mouw en lange broek.

Rood

De puntjes worden op de i gezet. Techniek van de zwemslagen en de vaardigheden zoals het water in gaan, oriënteren in diep water en watertrappen worden geoefend. De kinderen leren omgaan met situaties in het zwembad, zoals met de waterglijbaan, de matten en ander speelmateriaal en raken hiermee vertrouwd. Daarnaast wordt het uithoudingsvermogen vergroot. Ook wordt hier de stroomversnelling getoetst.
Elke eerste 15 minuten van de les zwemt uw kind met een shirt met lange mouw, een lange broek met rits en zakken en (water) schoenen aan. Het dragen van surfschoenen of crocs zijn niet toegestaan.

De kleurcode voor B is blauw. Bij deze groep starten de kinderen elke zwemles met een shirt met lange mouw en lange broek met rits en zakken en (water) schoenen aan. Het dragen van surfschoenen of crocs zijn niet toegestaan.

C

De kleurcode voor C is groen. Bij deze groep starten de kinderen elke zwemles met een shirt met lange mouw, lange broek met rits en zakken. Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouw van een soort nylon). En (water) schoenen aan. Het dragen van surfschoenen of crocs zijn niet toegestaan. Het uithoudingsvermogen om met kleren aan te zwemmen wordt vergroot en de zelfredzaamheid wordt geoefend.

Uw kind oefent om aan de eisen van het A-, B-, en eventueel C-diploma te voldoen. Deze eisen zijn door het Nationaal Platform Zwembaden|NRZ vastgesteld en zijn te vinden op de website van Nationale Raad Zwemveiligheid.

Polsbandjes

De niveaugroepen hebben een eigen kleurcode. Alle kinderen krijgen bij de kassa voor aanvang van de zwemles een polsbandje met de kleurcode van hun groep mee. Het polsbandje wordt gedragen aan de dominante pols (dit is de hand waarmee uw kind schrijft). Na het omkleden worden de kinderen in de kleedkamer van hun kleurcode opgehaald.

Alle kinderen zwemmen in de groep van hun eigen kleurcode, nooit in een andere groep.  De polsbandjes worden aan het einde van de les door de eigen badjuf- of meester ingenomen.

Diplomazwemmen

Tijdens de lessen wordt steeds gekeken of uw kind aan de gestelde eisen voldoet, is dit het geval dan kan uw kind afzwemmen. De ene week is het afzwemmen voor diploma A en de volgende week voor het B-diploma. Het afzwemmen voor diploma C vindt ongeveer om de 6 weken plaats.

Het diplomazwemmen vindt plaats op elke woensdagmiddag.

Voor het behalen van de verschillende zwemdiploma’s (ABC) ontvangen de kinderen een echte zwemmedaille! Brons voor alle kinderen die het A-diploma behaald hebben, een zilveren medaille voor het B-diploma en een gouden medaille voor alle kinderen die het C-diploma behaald hebben.

Wanneer is mijn kind aan zwemles toe?

In ons waterrijke land is de zwemvaardigheid van kinderen belangrijk voor hun eigen veiligheid. De keus om uw kind te leren zwemmen is dan ook aan u als ouder/verzorger. In Nederland is het gangbaar dat kinderen vanaf hun vierde levensjaar met zwemles beginnen.

Bij de receptie van zwemschool Calluna kunt u uw zoon/dochter inschrijven voor zwemles vanaf het vierde jaar. Vanaf dat moment kan uw kind opgeroepen worden voor zwemles, afhankelijk van de vrijkomende plaatsen in de witte groep.

Binnen zwembad Calluna wordt  baby- en peuterzwemmen als voorbereidende fase op de ABC- zwemlessen aangeboden.

Contact

Tijdens de oudermeezwemlessen heeft u de mogelijkheid om met de zwemonderwijzer van uw kind te overleggen. Wilt u meer weten over de technisch motorische vaardigheden van uw kind, dan kunt u telefonisch voor aanvang van de zwemles een notitie laten maken door de receptioniste. Na de zwemles komt de zwemlescoördinator bij u voor een korte uitleg.

Wij zijn ook te vinden op:

Facebook: Zwembad Calluna

Zwemlestijden
De zwemlessen worden 1x per week gegeven!
In Calluna wordt er op de volgende dagen en tijden lesgegeven:

Maandag  16.00 – 18.00 uur en 18.40 – 19.20 uur
Dinsdag  16.00 – 18.00 uur
Woensdag  18.10 – 18.50 uur
Donderdag  16.00 – 18.00 uur
Vrijdag  13.00 – 18.00 uur
Zaterdag  09.00 – 12.00 uur

Voor de avondles van maandag 18.40 – 19.20 uur en woensdag 18.10 – 18.50 uur worden alleen kinderen van 6 jaar en ouder opgeroepen!

Diplomazwemmen
Wekelijks wordt er in Calluna afgezwommen voor de verschillende diploma’s. De ene week voor het diploma A en de andere week voor de diploma’s B en C.
Dit betekent dat zodra uw kind aan de eisen voldoet, er direct kan worden afgezwommen.
Het diplomazwemmen vindt plaats op woensdagmiddag. Doordat het aantal kinderen niet zo groot is (ca. 25) duurt het geheel ongeveer 1 uur. Na het diplomazwemmen maken wij een feestelijke foto, die de volgende dag op deze website te zien is.

Tarieven:
2-weken pas   €18,00
6-weken pas   €51.35
12-weken pas   €93.75
Lespakket A   €470,00
Lespakket AB   €550,00
Lespakket ABC   €645,00

Aan onze lespakketten zijn Algemene Voorwaarden verbonden, u ontvangt deze zodra u opgeroepen wordt.

De kinderen worden opgeleid voor de eisen van het Zwem ABC van de Nationale Raad Zwemdiploma’s

Wat is er te doen in Calluna

Discozwemmen 25 oktober 2019

25 oktober 19:00 - 21:30

Landelijk meldpunt NOC*NSF

Vertrouwenspunt Sport

Telefoon: 0900 – 202 5590
Meer informatie:
www.watisjouwgrens.nl/vertrouwenspuntsport

Klantbeoordelingen

Contact

Sportcentrum Calluna
Herderlaan 51
3851 BC Ermelo

Telefoon: 0341-554244
Email: info@interactie-ermelo.nl
Internet: www.calluna.nl

Social Media

Volg ons ook op social media